r
Nosalty Logó

Karamellás-banános piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Karamellás-banános piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 172 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 2066 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 169 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 172 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 2066 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A piskótához

Elkészítés

A karamellszószhoz

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a vizet, a sót, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pirítani kezdjük.
  2. Amikor már erősebben barnul, hozzáadjuk a tejszínt is, amivel lávaszerűen bugyborékolni fog, de ha kevergetjük, pillanatok alatt alábbhagy, és lágy, krémes lesz.
  3. A karamellt kihűtjük.
  4. Egy 25x25 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a megpucolt banánokat 2-3 cm-es darabokra szeletelve kirakjuk a forma alját velük.
  5. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és a vaníliával addig keverjük robotgéppel, míg halvány, krémes nem lesz.
  6. A cukros tojássárgájához keverjük a kihűlt karamellszószt, a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, majd fellazítjuk a tojások kemény habjával, és a banánokra öntjük, elsimítjuk. Néhányszor finoman az asztal lapjához ütögetjük a formát, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  7. A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1885
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-banános piskóta
Évi néni 1830 recept

A munkahelyem büféjéből kóstoltam meg egy süteményt, amely nagyon megmozgatta fantáziámat, mert nem hittem, hogy a karamellel telepakolt tésztát meg lehet sütni. Hát meg lehet. Sőt, következő alkalommal dupla ennyi karamellel készítem, mert a munkahelyi nagyon karamelles, de mégsem túl édes, kicsit már ragacsos, de mégis lágy, piskótás volt. Addig kísérletezem, míg el nem készítem a pontos mását. A banán pedig onnan jött, hogy még három szemezett velem, és valahova be kellett csempésznem őket.

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek