r
Nosalty Logó

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Elaichi
Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 410 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 1641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 410 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    5600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Elkészítés

Krémleves

  1. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a salottahagymát. Hámozzuk meg (minél alaposabban) a karalábékat, majd a krumplit is, majd kockázzuk fel őket nagyjából azonos nagyságú darabokra.
  2. A vajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a karalábé- és krumplikockákat. Öntsük fel a zöldség alaplével, majd főzzük kb. 15 percig, vagy amíg jól megpuhulnak a zöldségek.
  3. Ha már jó puhák a zöldségek, botmixerrel pürésítsük a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt. Aki szeretné sűrűbbre/még krémesebbre, az előtte keverjen el a tejszínben egy evőkanálnyi lisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverje azt a levesbe.
  4. Forraljuk a levest még 1-2 percig, hogy picit besűrűsödjön, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.

Medvehagymás pesztó

  1. A medvehagymás pesztóhoz mossuk meg alaposan a medvehagyma leveleit, majd vágjuk csíkokra. A fenyőmagot közepes lángon pirítsuk meg egy kicsit, míg egy kis aranybarna színt kap.
  2. Botmixerrel - vagy sima mixerrel - turmixoljuk össze a medvehagymát a pirított fenyőmaggal és az olívaolajjal. Az olajat csak apránként adagoljuk a krémhez, és addig turmixoljuk, míg sűrű, krémes állagú nem lesz a pesztónk.
  3. A kész levest merjük ki tányérokba, majd csepegtessünk a medvehagymás pesztóból egy keveset minden tányérba. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 430
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
Elaichi 15 recept

Találtam egy könnyű, hamisítatlan tavaszi ízekkel operáló karalábékrémlevest a Landidee német receptmagazin "Frühlingsküche" című számában. Mivel sem a férjem, sem én nem vagyunk nagy karalábé-rajongók (a karalábé nálunk eddig legfeljebb a húslevesig jutott el), kíváncsi voltam, milyen lesz ez a leves. Nekünk végül tetszett a végeredmény, persze leginkább a medvehagymás pesztóval való kombinálása miatt volt érdekes, ezzel azonban érdemes vigyázni, a karalábénak igen érzékeny a "lelkivilága", könnyen el lehet nyomni, ha túl sok pesztót csepegtetünk rá. (Bár ez csak egy leegyszerűsített pesztó, mivel sajt nincs benne, de szerintem így is elég ütős lett.) (p.s.: a karalábét érdemes minél alaposabban meghámozni, hogy megszabaduljunk a fás részektől, az ui. sokat ront a leves élvezeti értékén.)

Hozzávalók

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!