Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi Rigó Jancsi torta recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 923 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 9247 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 304 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ddalma
DDalma / ddalma Fri, 2014-04-11 22:49

Tutira mentem! :) Nekem bevált ez a mennyiség. Szépen áll a hab és az ízén se lehet érezni.

norcyyyy
norc / norcyyyy Fri, 2013-01-18 12:28

Kedves DDalma!
Gyönyörű a torta, ezt szeretném most egy közelgő szülinapra elkészíteni. A kérdésem csak annyi lenne hozzá, hogy esetleg be tudnád ide másolni annak a fondantnak a receptjét amit Te használsz? Rengeteg tortát csináltam már, de a fondant bevonatoktól mindig is tartottam. Viszont ez annyira megtetszett, hogy gondoltam egyszer mindent el kell kezdeni :)
Előre is köszönöm,
Nóri

Levendula
Levendula / Levendula Wed, 2013-01-16 16:08

Ja és az én véleményem: a torta gyönyörű, és bár nekem nem kedvencem a tejszíntöltelékes sütemény, elmentem, mert a régi családi receptek, illetve annak modernizált változatai mindig sikert ígérnek!
Köszi!

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2013-01-16 14:37

Igen,gyönyörű,és biztosan finom is,de a "Rigó Jancsi"-hoz szinte semmi köze nincs...tisztelhetnénk elődeink receptjeit.

Levendula
Levendula / Levendula Wed, 2013-01-16 16:06

Miért ne lenne köze hozzá? A Rigójancsi egy piskótajellegű, tejszíntöltelékes, csokis sütemény. Ahogyan ez is az - más kérdés, hogy (nyilván a küllem, és tán a karácsony miatt) kapott egy fondant bevonatot a csokimáz helyett, és a rolettidíszítés is kissé ünnepibbé tette a megjelenést.
Az alapok megegyeznek, nem hiszem, hogy egy hobbiszakács oldalon - még egyszer: NEM szakmai cukrászati oldalon vagyunk - ne férnének bele a fentiek egy régi családi sütemény modernizálásába ...

joss71
joss71 / joss71 Sat, 2013-01-19 16:53

Elméletileg a töltelék nem kakaós tejszín...és a fondant a tetején sem utal Rigó Jánosra...amúgy,a kolozsvári töltött káposztába sem teszünk pl.parizert...akkor már nem az lenne a neve.Én csak azt mondom,(igen,végzett cukrászként,de itt hobbi szakácsként)hogy a híres elődeink híres receptjeit tartsuk tiszteletben.Szerintem ennyivel tartozunk elődeinknek... Lehetne,pl.kakaós,fondantos kakaós süti...

Levendula
Levendula / Levendula Wed, 2013-01-23 14:43

Hát ... a kolozsvári töltöttkáposztába lehetséges, hogy tesznek némelyek parizert (egészen elvetemült dolgokat produkál az élet és a nincstelenség néha), és teljesen nyugodt szívvel hívják ettől még kolozsvári töltöttkáposztának ... mondjuk Gyula néni módra. Ott az illúzió sokat segíthet az étel elfogyasztásánál. Itt a név utalhat az "ősforrásra".
Sajnálom, de újfent azt tudom írni: ez egy hobbiszakács oldal, nem a Gerbaud szakmai vitafóruma. Ott biztosan okkal rónák meg azt, aki a Rigójancsit - horribile dictu! - csokoládé helyett kakaóval készíti, vagy - urambocsá - csokimáz helyett fondantbevonatot rak rá.
Itt viszont azt hiszem, a "szerző" - aki előre bocsátotta, hogy családi receptet tesz közzé - nyugodtan hívhatja Rigójancsinak ezt a süteményt - legfeljebb nem indul vele szakmai versenyen, ahol majd a Képzett Cukrász lepontozza....

joss71
joss71 / joss71 Mon, 2013-01-28 16:44

Teljesen igazat adok neked,a békesség kedvéért.Ettől függetlenül sem hívjuk a családi receptek közt talált kakaós-fondantos sütit Rigó Jancsinak...ennyi.

923
tojás 8 db
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
finomliszt 8 evőkanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 10 dl
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 12 dkg
habfixáló 5 csomag
roletti 60 db
cukorfondant 50 dkg
keksz 10 dkg