r
Nosalty Logó

Karácsonyi hógolyók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
pezo
Karácsonyi hógolyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
40 °C
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A habhoz

Elkészítés

A habhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral, és a citrommal keményre keverjük.
  2. Habzsákba töltjük, majd olajozott sütőpapírra, - melyet tálcára tettünk - és kb. 2 cm átmérőjű, egyforma halmokat nyomunk, 2-3 cm-re egymástól. Tetejüket apró dekorcukorral, vagy nagy szemű kristálycukorral meghintjük.
  3. Meleg helyen pl. radiátoron szárítjuk, de a sütőbe is tehetjük nagyon alacsony hőfokon (40-50 fok). A sütő ajtaját ajánlatos résnyire nyitva hagyni.
  4. Teljes száradás után maradék habbal úgy illesztünk kettőt-kettőt össze, hogy mindjárt a méretre vágott dekor kötözőt félbehajtva a lágy habba nyomjuk vágott felükkel. Így már akár szobahőmérsékleten is hamar megszárad.
  • Sütés hőfoka: 40 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7113
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Ajánlom a kreatív szakácsoknak, mert ebből az alpanyagból kézügyességgel és fantáziával nagyon sok kedves figurát lehet alkotni. A mézeskalács díszítésekor, vagy olyan sütemény sütésekor ajánlatos készíteni, mikor kimarad tojásfehérje. Pl. ha olyan linzert készítünk, vagy kelt tésztát, amibe csak a tojássárga kell. Vigyázni kell, hogy jó kemény legyen a hab, mert egyébként szétfolyik. Akinek nincs habzsákja, az nyugodtan kiskanállal tehet halmokat, az is éppen olyan szép lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban Sopronban - egy ma már sajnos nem üzemelő cukrászdában - lehetett kapni mindenféle karácsonyfadíszt, amit a habkarika alapanyagából készítettek. Egy alkalommal nagyon sok hab maradt a mézeskalács díszítés után, és így jutott eszembe ez az ehető, ám nagyon mutatós karácsonyfadísz.

Hozzávalók

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?