r
Nosalty Logó

Kapros-túrós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapros-túrós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3631 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot finomra aprítjuk. A túrót egy mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot (vagy a kiskanál sót), és botmixerrel teljesen pépesítjük. Ezután belekeverjük a finomra aprított kaprot.
  2. A leveles tésztát kiengedjük, sütőpapírra tesszük. Vékonyan alálisztezünk, és kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a túrós masszát. A papír segítségével felgöngyöljük. Ezután kb. négy centiméteres darabokat vágunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt arany színűre sütjük. Ez egy tepsi sütési ideje. A tepsiből kivéve langyosra hűtjük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2110
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Ajánló

A tényleges sütési időt akkor kapjátok meg, ha a 25 percet megszorozzátok az általatok használt tepsik számával. Én kétszerre tudtam kisütni a 18 db kapros-túrós csigát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-túrós csiga
Lizinka_ 590 recept

Nagyon egyszerű kapros-túrós finomság, ami nem csak édesen készíthető. Sós vendégvárónak is megfelel, ha cukor helyett egy kis kanál sót teszünk bele. De akár édesen, akár sósan készítjük az biztos, hogy a család és a vendégek egyik kedvence lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek