r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1919.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. Megsózzuk és citromlével meglocsoljuk. Egy hőálló üvegtálat kivajazunk, és a kb. 5 cm-esre darabolt halakat belefektetjük szorosan. Én a tetejére is teszek 1-2 vékony csík vajat. 20 percig 200 fokra mehet a sütőbe.
  2. A tejszínben elkeverünk egy tojást, ha nagyon híg tejszín, akkor max. egy csapott ek. liszttel kicsit besűríthetjük. Elkeverjük benne a kaprot, a sót és a borsot ízlés szerint, és jó ízt ad neki, ha ebbe is teszünk egy pici citromlevet.
  3. A halat kivesszük, és az öntetet ráöntjük, kicsit átmozgatjuk a halakat kanállal (ne törjük össze), épp csak hogy alá is be tudjon folyni az öntet. 6-7 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt brokkolit, majd 2x mennyiségű vízben megfőzzük. Ha a vizet beszívta, akkor meg is puhult. Tányérra halmozzuk, és a tetejére bőséges öntettel ráhelyezzük a halszeleteket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 12074
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
NdeeDeville 22 recept

Gyorsan kellett ebédet készítenem a gyerekeknek home office-ban 2 konferencia között. Mi szeretjük a halat egyébként is, ez pedig nemcsak finom, hanem pikk-pakk meg is van. Na azért picit előre kell gondolkozni, mert ki kell olvadnia a halnak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek