r
Nosalty Logó

Kapros rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kapros rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7659.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3296 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    1472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 3963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. Kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet, és megpirítjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.
  4. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajta a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás, és burgonyával befedjük.
  5. A tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal, és sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1077
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a kaporral. Igazi nyári íze lett tőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?