r
Nosalty Logó

Kapros-citromos zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Kapros-citromos zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3805 micro
  • β-karotin
    9360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    7609 micro
  • β-karotin
    18719 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2596 micro
Összesen 1294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott csirkecombot pici olajon sóval és jó sok frissen őrölt borssal megpirítjuk.
  2. Közben a hagymát kockára, a répát karikára, a zödbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Miután a hús elkészült, kiszedjük az edényből, és a maradék olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát, és picit sózva, megpároljuk.
  4. Ezután jöhet hozzá a bab is. Sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Felöntjük forró vízzel, és addig főzzük, amíg a bab meg nem fő.
  5. Közben habarást készítünk lisztből és tejfölből. A forró leves hozzáadva, kicsit átmelegítjük (így nem fog kicsapódni!), és behabarjuk vele a levest.
  6. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még a maradék citrom levét is hozzáadhatjuk. Úgy a finom, ha tényleg érződik a citrom.
  7. Ezután a fiss kaprot összevágjuk, és a leveshez adjuk, és még egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6416
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Ajánlom azoknak is, akik nem igazán szeretik a zöldbabot (hiszen én is közéjük tartozom). Zöld színű ceruzababbal a színei még jobbak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A tévében láttam egy hasonló receptet, de ott a sárgarépa helyett pl. zeller került bele. Ez az, ami tuti változtatás rajta, mert sajnos nem láttam végig a műsort, viszont nagyon megtetszett, így hamar el is készítettem az emlékek, és némi kreativitás segítségével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek