r
Nosalty Logó

Kapros burgonyagombóc

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
marzipan
Kapros burgonyagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 834 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A szokásos módon burgonyapürét készítünk: a krumplidarabokat összetörtjük, hozzáadjuk a margarint, a sót és a kaprot, vagy bármilyen fűszert, amelyhez kedvünk van. Jó alaposan összedolgozzuk.
  2. A fűszeres püréhez hozzáadjuk a kukoricalisztet, jól elkeverjük. Ha túl sok, és nem veszi fel, margarinnal lágyíthatjuk. Ha túl kevés, és nehezen áll össze, adjunk még hozzá lisztet. Az állaga akkor jó, ha kicsit száraz és darabos, hiszen majd a tojás összeragasztja.
  3. Hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk. Kézzel formázható pempőt kell kapnunk.
  4. Kézzel tetszőleges nagyságú golyókat formálunk belőle. A golyókat közepes lángon, olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen, nagyon forró olajba tegyük őket, hanem inkább lassabban süljön, hogy a belseje is jól átmelegedjen.
  5. Tejföllel vagy salátával főételként, illetve levesek mellé kiegészítőként is tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5719
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marzipan 6 recept

Először fűszerek és margarin nélkül csináltam, aztán minél többször elkészítettem, rájöttem, hogy mennyire jól variálható falatkákról van szó. Eddig mindig nagyon jól laktam vele, és akárkit kínáltam, annak ízlett. Tégy egy próbát :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek