r
Nosalty Logó

Káposztás sertéssült cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Káposztás sertéssült cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12685 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3590 mg
  • Nátrium
    7738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 3728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összetört fokhagymát összekeverjük kevés olajjal sóval és a fűszerekkel.
  2. A húst az előkészített fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát, ha szükséges átmossuk, és egy kicsit összevágjuk.
  4. A cserépedény aljára egy sor apró kockára vágott szalonnát és a tetejére karikára szeletelt hagymát teszünk, amelyre a káposzta kerül, és ezt ismételjük rétegesen. Egy kicsit széjjelhúzzuk a káposztát, és a közepére tesszük a befűszerezett húst.
  5. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 120 percig sütjük. Utána a hőfokot 160 fokra emeljük, és még tovább sütjük 60 percig. Közben a húst megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15934
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás sertéssült cserépedényben
Ágicámdrágám 31 recept

Székelykáposztát szerettem volna főzni, de a családom lefinnyogta, és mivel minden volt hozzá, ezt próbáltam elkészíteni hirtelen ötletből vezérelve. A fűszereket keverékként a Húsvéti sokadalomban vettem a Várban  Cseréptálban sült fűszerkeverék elnevezéssel. A kísérlet bevált, nagyon finomra sikerült. Burgonyapürét csináltam mellé, ami jól harmonizált az ízekkel. Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!