Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás paszuly recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A káposztás babhoz

A rántáshoz

összesen: 1380 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A káposztás babhoz

A rántáshoz

összesen: 5521 kcal

energiatartalom / 100 g *

A káposztás babhoz

A rántáshoz

összesen: 87 kcal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monnnika
monnnika Tue, 2013-01-15 10:44

mi is majdnem így készítjük,annyi különbséggel,hogy a rántás mellé tejjel / +liszt/ behabarjuk az ételt,végén kicsi ecettel ízesítve.Tejföl nélkül.

simsi
simsi Sun, 2012-12-02 15:08

Ez a leves a kedvencem, és ez a recept hasonlít a legjobban az általam ismert káposztás paszulyhoz. Annyi apró különbséggel, hogy én fokhagymás rántással készítem, és tejföl nélkül fogyasztjuk.
Nagymamám héjában főtt krumplit főzött hozzá, és lecsurgatta olajban pirított pirospaprikás vöröshagymával. Kenyér helyett ezt ettük a leves mellé.
Ha javasolhatom, kóstoljátok meg így is. Nagyon finom, és tényleg nagyon kiadós.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-02 17:21

Kedves mislenbaba!
A recept nagyon tetszik, direkt erre a kajára kerestem rá, így találtam meg szuper finomságodat.
Egy kis kötözködésem volna, ez pedig:
hozzávalók 4 főre ! :)
Ugye ezt, 4 főre, és többszöri étkezésre gondoltad? :)
Amennyiben 4 fő ezt a mennyiséget elfogyasztja egyszerre, megemelem a kalapom!:)
Ez egy igazi, Magyaros több napig fogyasztható étek.
Ebben a mennyiségben ( hozzávalók 4 főre ) kb. 3 családnak megfelelő lakoma. :)
Köszi a leírást, már ázik a bab, és a füstölt hús! :))))

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-02-20 12:03

Kedves Mislenbaba!
Én nem vagyok szatmári, ezt az ételt gyerekkoromban sosem ettem. Felnőttként viszont felfedeztem Végh Antal: Száz szatmári parasztétel c. könyvében, azóta is többször főztem - majdnem épp úgy, mint te. Mivel előképem nem volt, én ezt nem levesként, hanem sűrű, rövid szaftos egytálként készítem (lehet, hogy valamit félreértettem?). Sőt, melegíteni sütőben szoktam, hogy hogy kicsit piruljon is (most már biztos, hogy félreértettem). De egy a lényeg: ez nagyon-nagyon finom! Baromi tömény kaja, igazi téli energiabomba. Többször csináltuk munkahelyi "partira" is, bográcsban, ipari mennyiségben (pl. 10 db füstölt csülökből, 5 kg babból!!). de soha nem maradt egy falat se.
Köszi! Koszider

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sun, 2011-02-20 13:43

Kedves Koszider! Én sem voltam soha szatmári, és kamaszlány koromban ismertem meg én is ezt az ételt, amikor ideköltöztünk. (szigethalom) A szomszéd néni volt "szabolcsi" és ő tőle hallottam először. Eredetileg úgy tettem fel a receptet, hogy káposztás paszuly (leves?) mert szerintem sem igazán hasonlít levesre, mint inkább egy igazi, tömény egytálételre,mint ahogy te is írtad. Én is úgy gondolom, hogy télen a legjobb étel. Vagy amikor egy pár napig nem tudunk, vagy nem akarunk főzni (van ilyen is :-D)
Szia: Icu
Az még érdekelne, hogy te még szoktál valamit beletenni?

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-02-20 14:44

Nem, semmi mást nem teszek bele. Ugyanígy, hagymás pörkölt-alapon készítem a káposztát, miközben külön-külön megfőzöm a babot és a csülköt. (Minden összetevőt a csülök főzőlevével locsolgatva.) A végén a csülköt felkockázom és az egészet összeadom. Parádés!! Igen-igen, melegítve még jobb, ahogy te is írod.
Üdv: Koszider

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 18:19

Kedves mislenbaba

Gyerekkorom kedvenc levese a kaposztas paszulyleves, amit most nagyon-nagyon megkivantam, friss kenyerrel! Anyukam is sokat keszitette, mellesleg o is Piri neni :)
Lehet a mi szomszedunk voltal, kozel az ukran hatarhoz? :)
Tucsmok

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sat, 2011-02-19 20:59

Kedves Tucsmok! Köszi a kedves hozzászólást. ♥ Nem, biztos hogy nem voltunk szomszédok. Ti is így készítettétek? Nem nagyon látszik, de az a kenyér is friss, annyira, hogy én sütöttem direkt ehhez az ételhez, 2 kilósat :-D

1380
sertéshús 1.5 kg
savanyú káposzta 1 kg
fejtett bab 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 l
finomliszt 3 csapott ek
disznózsír 5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 175 g