r
Nosalty Logó

Káposztás kelt gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Geleva
Káposztás kelt gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 1404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 8413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A gombóchoz

Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4074 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 1404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    592.5 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24444.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    18992 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3648.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    423 mg
  • D vitamin:
    995 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6644 micro
Összesen 8413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A gombóchoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A bográcsban kevés zsíradékonmegpirítjuk a szalonnakockákat, rádobjuk a kockára szelt hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén kockázott paprikát és paradicsomot, a fokhagyma felét rányomjuk.
  2. Kicsit sütjük, rátesszük adarabokra vágott oldalastvagy csülköt, jól átforrósítjuk, fehéredésig sütjük.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát, a fűszereket, és kevés vizet aláöntve (vagy saját levén, ha enged) félig puhára főzzük.
  4. Itt hozzáadjuk a debreceni vagy kolbászdarabokat, a többi fokhagymátés a káposztát (amit előzőleg átmosunk, ha túl savanyú lenne), és jól átkeverjük.
  5. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, hagyjuk főni, amíg puha nem lesz. Mindig legyen alatta lé, pótoljuk, ha kell!
  6. Ezalatt bedagasztjuk a tésztát: Langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez adjuka sót, a tojást és a kovászunkat. Keményebb galuska sűrűségű tésztát dagasztunk belőle, és letakarva, meleg helyen kelesztjük minimum 30 percet.
  7. Ha a hús és a káposzta is megpuhult, kanállalrászaggatjuk a tetejére a gombócokat.
  8. Jól lefedjük, és már nem rakunk a tűzre, így hagyjuk lassan párolódni az ételt.
  9. Legalább 15 percig ne vegyük le a fedőt, csak néha rázogassuk meg a bográcsot, nehogy leégjen. Így a gombócok duplájára nőnek, és nem főnek szét az egyéb dolgok sem.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15064
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Lehet csak hússal vagy csak kolbásszal is készíteni, úgy is nagyon jó. Én nem szeretem a házikolbász nehéz ízét sütve, főve, ezért helyettesítettem mással. Ha valaki azzal főzi, lehet, hogy nem is kell őrölt paprika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, ez egy sváb étel, nem tudom. Gyerekkoromban ettem hasonlót, és próbáltam felidézni azokat az ízeket. Addig-addig próbálkoztam, amíg ezt elkészítettem, és nagy kedvenc lett a családban. A "vőjelöltem" kedvence.:) Ezt az ételt legtöbbször bográcsban készítem, ott nagyon kell vigyázni a tűzre, nehogy leégjen, de mindig forrjon. Én a hozzávalókat mindig előbb elkészítem, hogy tudjam figyelni a folyamatot. Ezért, lehet, hogy nem jól becsülöm meg az időket. Ha itthon főzöm, a húst külön szoktam sütni a sütőben (nincs akkora edényem, hogy beleférjen minden), és nem is tűnik olyan hosszúnak az idő. Próbálok valami köztes időket megadni.

Hozzávalók

A káposztához

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!