r
Nosalty Logó

Káposztás harcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Káposztás harcsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 860 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 860 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9056.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 3435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Ha már jó, akkor rögtön leöntjük a vizet róla, és hideg vizet engedünk rá, hogy lehűljön.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk. A savanyú káposztát ha kell, átmossuk. A szalonnát lábosba tesszük, és kisütjük a zsírját, majd a megsült szalonna darabokat kiszedjük, és a zsír felét leöntjük. A fele adag zsíron (ami a lábasba maradt) megpároljuk a félkarika hagymaszeleteket, majd rátesszük a savanyú káposztát. Megszórjuk a csomborral, és ráöntünk egy bögre vizet. Megpároljuk fedő alatt.
  3. Amíg a káposzta párolódik, a halat megtisztítjuk, ha van benne szálka kiszedjük. Szeletekre vágjuk, besózzuk.
  4. Egy tálba tesszük a lisztet, és belekeverjük a pirospaprikát. Ebbe megforgatjuk a halszeleteket. Az olajat megforrósítjuk egy serpenyőben, és elősütjük benne a harcsaszeleteket.
  5. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a tejföllel, megsózzuk.
  6. Most rakjuk össze egy tepsibe az ételünket. Először a félretett féladag szalonnazsírral kikenjük a tepsit. Erre csíkokban tesszük a hozzávalókat. Egy sor párolt káposzta, mellé az elősütött harcsa szeletek, egy sor krumpli, megint az elősütött harcsa szeletek, majd megint krumplisor, és a végén a párolt káposzta. (Persze ezt mindenki saját ízlése szerint teheti a tepsibe.) Ezután lekenjük a kapros tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük szép pirosra.
  7. Forrón tálaljuk a kiszedett, sült szalonna kockákkal megszórva ezt a nagyon finom, ízletes fogást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7801
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás harcsa
Gonoszka1 428 recept

Már napok óta terveztem, hogy elkészítem ezt a fogást. Nem bántam meg, mert bár egy kicsit macerás, de nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A sütési időnél a sütőben sütési időt, és a hal elősütési idejét is beírtam összeadva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek