r
Nosalty Logó

Kápia paprika ízesítő

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rattner Gyula
Kápia paprika ízesítő
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146461.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    145425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1891.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    3219 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2618 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    33292 micro
  • β-crypt
    10045 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585847.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    999 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    581698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

VÍZ

  • Összesen
    7564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    12874 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    10471 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3772 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1640 micro
  • β-karotin
    133168 micro
  • β-crypt
    40180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 2132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 18 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apaprikákat váltott hidegvízben alaposan megmossuk, tálcákon lecsöpögtetjük.
  2. Kicsumázzuk, és darálásrahosszában felhasogatjuk. A hibás részeket gondosaneltávolítjuk.
  3. A paprikát zsírmentes húsdarálón feldolgozzuk, és egy nagy műanyag vagy hibátlan zománcedénybe gyűjtjük.
  4. A teljesdarálékra öntjük a sót ésa tartósítószert, a beoldódás érdekében pár óránként átkeverjük, de letakarva hagyjuk.
  5. Másnap a zsírmentesre mosott üvegekbe töltjük, és fóliával alátétezett kupakkal vagy celofánnal lezárjuk. A mennyiség miatt néhány 5 literes üveget is töltünk. Lehetőleg hűvösebb helyen tároljuk.
  6. A folyamatosan ürülő kisebb üveget a hűtőben, a megbontott nagyobbat viszont ismét lezárva tovább tárolhatjuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31385
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

A gyűjtemény láthatóan nagyon sok paprikakrém receptet tartalmaz, ezért ez a változat is inkább egyfajta biztatás és megerősítés akar lenni a még csak most kísérletezők számára.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Rattner Gyula 2 recept

Több ismerősünk is ajánlotta az általa paradicsompaprikából készített pritaminkrémet a gyerekek uzsonnájának ízesítésére, de a srácoknak nem ízlett. Viszont a megmaradt darálék a főzések során hasznosult, ezért ismét készíteni akartunk. A megvásárolt gyönyörű paradicsompaprika viszont belül annyira elfeketedett, beteg volt, hogy szó sem lehetett tartós ételhez felhasználni. Ekkor találtuk meg a kápiát, amelynek előnyei a továbbiakban meghatározók voltak. Viszont a szép paprikára vadászni kell, ezért évek óta egy adott kereskedőnél érdeklődünk, és egyeztetés alapján szerezzük be a kívánt mennyiséget. Általában évi 20 kilóból adódik ki az éves igény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek