r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csukamama
Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 363 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 363 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk. A fehér része is rajta maradhat. Egy edénybe tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje, és legalább 3 napig áztatjuk. Naponta többször lecseréljük róla a vizet.
  2. 3-4 nap után leöblítjük a héjdarabokat, egy vastag aljú lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és kihűtjük annyira, hogy meg lehessen fogni.
  3. Kockákra vágjuk, és annyi cukrot adunk hozzá, amennyi a súlya a narancshéj kockáknak. Visszatesszük a lábosba, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Először a cukor elolvad, és sok levet enged. Alacsony hőfokon, meg-megkeverve addig főzzük, míg a folyadék elpárolog. Amikor a lé elpárolgott, már folyamatosan figyelni kell! Először kifényesednek a héjdarabok, majd elkezd kifehéredni, végül finom cukorpor formájában vonja be a narancskockákat. Ekkor van készen.
  4. Egy tálcára terítjük, és pár napig száraz helyen, pl. radiátoron hagyjuk száradni, és csak ezután tesszük üvegbe. Sokáig eláll.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2172
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Receptkategóriák

Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából
Csukamama 14 recept

Tavaly télen, miután az összes lekvár elfogyott, gondoltam, készítek narancslekvárt. A megmaradt héjból pedig kandírozott narancshéjat csináltam, amit sokféle süteményben fel tudok használni, de csak úgy enni is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek