Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott gyömbér recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 297 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 5 adag *

összesen: 1484 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 190 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2015-03-19 16:29

Kedves Éva néni!
Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ami ezzel a recepttel kapcsolatban kikívánkozik belőlem... úgy döntöttem, hogy bízom abban, hogy senki nem érti félre, ezért leírom:
Szóval, évekkel ezelőtt amikor először készítettem ezt a finomságot, szinte mindenhol ehhez hasonló recepteket találtam, és már akkor sem értettem, hogy ha valaki szereti a gyömbért akkor miért önti ki a legjobb részét, így pont a lényege veszik. Én már akkor elhatároztam, és azóta is, a felkockázott gyömbért hideg vízbe teszem fel, csipet sóval, és a kellő cukor kb. 3/4-ével, így főzöm kb. 1/2 -1 órát, majd lezárom alatta a gázt, és hagyom fedő alatt kihűlni. Ez után naponta általában 2x, reggel és este 10-10 percre felforralom, és lezárom, közben mindig adok hozzá egy kis cukrot. Ezt pár napig csinálom, amíg világosan üveges nem lesz, és közben a szirupja is besűrűsödik. Ezek után vagy felforralom, és üvegekbe rakva, fejre állítva csírátlanítom, és megy a spájzba, vagy kicsit darált kristálycukorba hempergetem, és megszárítom. Bármelyik esetében sokkal világosabb, és tényleg gyömbér ízű csemetét kapunk, amiből nincs kifőzve az igazi íz.
Remélem a javító és nem a kötözködő szándékot látja mindenki a hozzászólásomban, mert csak ez volt a célom!
Még egy kis plusz! Az Aldiban a héten 699,- a gyömbér, nosza kandírozzunk!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-03-19 17:09

Kedves Eszter!

Köszönöm szépen a jó tanácsokat,- talán mondhatom, mindenki nevében is. Azóta természetesen én is többször elkészítettem ezt a "bűnös" finomságot. Én sem locsolkodom már ki feleslegesen az értékes nedűt. Elteszem kifertőtlenített üvegbe és ízesítésre használom. Nagyon is jól jön sokszor, hogy ott tudhatom a hűtőmben. Azt pedig külön köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Én lelkes olvasód vagyok, így különösen megtisztelve érzem magam, hogy egy jobb lehetőséget mutatsz meg az érdeklődőknek. Egyébként én sem hittem a szememnek, de láttam a jó hírt. Be is vásárolok alaposan.
Köszönettel: Évi néni

klepi
klepi Sun, 2013-06-02 19:40

Most akadtam rá a kandírozott gyömbér receptre.Borzasztóan örülök és már holnap /hétfőn/ el is fogom készíteni! Nem rég vettem a kínai boltban és nagyon ízlett, nem beszélve arról,hogy a napi 2-3 szem a székletet is rendben tartja.
Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-03 16:44

Ha olyat szeretnél, akkor szerintem a szirupba tedd el. Én megszikkasztottam, úgy tettem el papírdobozban. Üdv: Évi néni

jancsa
jancsa Thu, 2012-12-20 17:23

Wow, nekem most tart a cukros-főzős résznél, viszont most még nagggyon csípős.. biztosnág kedvéért hozzátettem még egy adag cukrot (mivel kb 25-30 dekából csináltam arányosan kevesebb cukrot tettem bele először, gondoltam lehet ez hiba volt). Még hagyom rotyogni egy fél órát, de remélem mire kihűl jól megszívja magát a cukros lével, különben csak édes savanyú ázsiai kajákban lesz helye :D

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-12-21 13:30

Biztosan szeretni fogod, mert isteni.Én mindjárt sütibe fogom bedolgozni. Szép napot, jó falatozást!
Üdv: Évi néni

jancsa
jancsa Mon, 2012-12-24 12:40

Valóban jó lett, nem kellett volna aggódnom :) Köszi a receptet! Jó sütögetést! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-12-24 14:50

Örülök neki. Én pedig beletettem a mézeskalácsba. Ütős lett tőle. Boldog karácsonyt kívánok! Üdv: Évi néni

Shasa
Shasa Fri, 2012-12-14 23:44

Nagyon szépen köszönöm a receptet! :) Isteni lett!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-12-16 09:30

Nagyon örülök neki. Én is sokáig mazsoláztam a receptek között és így is egy hibridet készítettem, de azóta ehhez tartom magam. Üdv: Évi néni

Micimackó 2010
Micimackó 2010 Fri, 2012-12-14 22:00

Szia!
Ma elkészítettem a kandírozott gyömbért, jelenleg szárad. Megkóstoltam, édes, de enyhén csípős íze van. Mivel még soha nem ettem, nem tudom meghatározni, hogy ez normális-e. Szerintem egyébként nagyon finom. Az angyalpirulához szeretném felhasználni. Marad ilyen kissé csípős, vagy az a száradás folyamán megszűnik. Az angyalpirula ízét ez a csípősség nem befolyásolja majd? A válaszodat előre is köszönöm. Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-12-16 09:28

Kedves Micimackó 2010!
Szerintem nem véletlenül van ez a recept úgy írva. Oda bőven elfér egy kis melengető csípősség. Eredményes munkálkodást, boldog ünnepeket kívánok. Üdv: Évi néni

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-05-10 12:05

Kedves Anna, nagyon tetszik a recept, nálunk a párom nagy gyömbérimádó. Most arra gondoltam, hogy az esküvőnkre ezt (is) készíteném a férfi vendégeknek köszönőajándékként, kis organza zsákokban. Ebből a fél kg gyömbérből kb mennyi lesz mire elkészül? És meddig áll el? Szeretném jóval hamarabb elkészíteni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-05-11 22:09

Kedves Edit!

Látom a szemeim előtt a kis ajándékcsomagokat. Én is szívesen kapnék ilyen ajándékot. Mindegy, hogy tél, vagy myár, én ahányszor elmegyek a kis gyömbéres üvegem mellett, bekapok egy-két kocka gyömbért, mert nem tudok neki ellenállni. Mindig készítek újat, ha fogytán van a készlet. Sütikbe is beleteszem így kandírozva. Isteni, csak ezt mondhatom. Üdv: Évi néni

Lanita69
Lanita69 Thu, 2012-02-16 19:08

Nagyon szeretem a kandírozott gyömbért, és sikerült a családomat is "megfertőznöm" vele. Sajnos az üzletekben elég borsos az ára, ezért megpróbáltam itthon elkészíteni. Ebben a torokfájós, hideg téli időben igazi belső melegítő volt. Sajnos a teljes száradást nem sikerült kivárni, mert mindenki rájárt, és elfogyott :-)! Köszönöm a receptet, biztos többször elkészítem még!
Anita

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-02-16 22:07

Kedves Anita!

Isteni estém kerekedett. Tőled is és egy másik kedves olvasótól is elismerő szavakat kaptam. Hálás köszönet érte. Az érdem Pákosztos macskáé, akinek az oldalán felfedeztem ezt a jó kis receptet. Nagyon szeretem, amit készít. Érdemes Neked is körülnézni a háza táján. Mikor a TV-ben indult egy főzőversenyen, végig neki drukkoltam, mert nem csak kiválóan süt-főz, de kedves, intelligens lány. Még egyszer köszönöm. Szép napot! Üdv: Évi néni

297
gyömbér 50 dkg
cukor 25 dkg
cukor 3 ek
4 csipet