r
Nosalty Logó

Kanafeh - cérnametéltes török desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Kanafeh - cérnametéltes török desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6182 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 5110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet nagyon apróra törjük. Vajat olvasztunk egy lábosban, és hozzáadjuk a tésztát és a tejet. Amikor már puha a tészta és egyöntetűen elkeveredett a tejjel és vajjal, levesszük a tűzhelyről, és a felét egy kivajazott tepsibe tesszük.
  2. A tészta tetejére morzsoljuk a mozzarellát, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson, és egy kicsit lenyomkodjuk. Jöhet a maradék tészta a tetejére. Előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  3. Ezalatt egy lábosban felfőzzük a vizet cukorral, citromlével, szirupot készítünk. Kicsit hagyjuk kihűlni, és hozzákeverjük a mézet is.
  4. Ha elkészült a tészta, melegen meglocsoljuk a sziruppal. Megszórjuk darált dióval és tört pisztáciával. Melegen felszeleteljük, és így kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 3805
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanafeh - cérnametéltes török desszert
Szimran 144 recept

Egy török hagyományos édesség, érdemes kipróbálni. Gondoltam, megpróbálom magam elkészíteni (még ha igazi kalóriabomba is).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!