r
Nosalty Logó

Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat mikróban vagy tűzön felolvasztjuk, és félretesszük.
  2. Egy kis tálban összekeverjük vagy összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses).
  4. A tojásfehérjéket elektromos habverővel felverjük, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  5. A kemény habbá vert fehérjébe -még nem állt le a habverő- egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat.
  6. Az összeszitált lisztet, sütőport és kakaóport -kanalanként adagolva hozzá- a habverővel belekeverjük a masszába. (Ezt a műveletet elektromos habverő nélkül úgy is elvégezhetjük, hogy a lisztes keveréket a massza tetejére szitáljuk, és fakanállal lazán belekeverjük, bár ilyenkor előfordulhat, hogy csomós lesz, vagy a lisztes keverék nem lesz eléggé beledolgozva.)
  7. Végül -a habverőt még mindig működtetve- hozzáadjuk a kihűlt vajat.
  8. A kész masszát a muffin tepsi papírkapszlikkal kibélelt részeibe töltjük (kb. 1/3-3/4 részig), és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
  9. 12 darab lesz belőle ha nem töltjük teljesen tele a kapszlikat, ellenkező esetben csak kilenc darabot kapunk.
  10. A tejszínhabot lazán felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót, és jól felverjük.
  11. A habzsákba tesszük a tejszínhabot, és a kisült és kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
  12. Szórócukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9853
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Ajánló

A tésztába lehet tenni durvára vágott mandulát, diót, akár meggyet is.

Receptkategóriák

Lajos Mari receptje szerint készült, mely recept a 2012. április 11-ei Nők Lapjában jelent meg, de módosítva lett. A muffin tésztája inkább kakaós piskótára emlékeztet, nagyon könnyű, és a gyerekek körében hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?