r
Nosalty Logó

Kagylótésztás gombás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kagylótésztás gombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5352.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2319 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 3337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fokhagymát, ezt is fűszerezzük, rárakjuk a hússzeleteket, fedő alatt pároljuk.
  2. Ezalatt sós vízben megfőzzük a kagylótésztát, leszűrjük, ha a hús megpuhult, belevegyítjük a tésztát. Rátöltjük a reszelt sajttal, a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejfölt.
  3. Villával besegítünk, hogy a tojásos tejföl mindenhová bejusson. Lefedjük, és addig hagyjuk csendes lángon, amíg a massza összeáll. Még gazdagabb lesz, ha a tetejére is szórunk reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12663
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kagylótésztás gombás csirke
Csiki Piroska 230 recept

Amikor a tésztát és a tejfölös masszát hozzáadjuk, betehetjük a sütőbe, ott még szebb lesz, de serpenyőben gyorsabb. Nálam most a gyorsabb változattal készült. Csirke helyett használhatunk bélszínt vagy nyakaskarajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek