r
Nosalty Logó

Kacsás kása farhátból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Kacsás kása farhátból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Kásához

Összesen 1092 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Kásához

Összesen 2185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Kásához

Összesen 108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2535 micro
  • β-karotin
    6233 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1092 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3447.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    12465 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 2185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Kásához

Elkészítés

Leveshez

  1. A farhátakat kettévágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, fűszerezzük, beletesszük a leveskockát.
  2. Amíg a farhát fő, felvágjuk a zöldségeket, majd a leveshez adjuk.
  3. Amikor a farhát megfőtt, félretesszük a kásához.

Kásához

  1. A rizst beáztatjuk.
  2. A megfőzött levesből a húst kivesszük, lefejtjük, a zöldségeket aprítjuk.
  3. A rizst a zöldségekkel megfőzzük, hozzákeverjük a húst, kevés kacsazsírral, és fűszerezzük.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra kacsás kását, díszítjük chilivel és petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4970
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Márton-nap tájékán ludaskását akartam főzni, de nem jött össze. Nos kacsafarhátból - a csirkefarhát mintájára - készült jó zöldségesen és fűszeresen egy húsleves, amit aztán cérnametélttel fogyasztottam el. Isteni volt. A húsából rizzsel - ha van ludaskása - akkor kell lennie kacsás kásának is, készült egy finom étel. Ez lett belőle: kacsás kása, ami egy pépszerű étel. Ezért senki ne várja, hogy ez egy szép, szemcsés étel legyen.

Hozzávalók

Leveshez

Kásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!