r
Nosalty Logó

Kacsamell velesült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
patlıcan
Kacsamell velesült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3103 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    10526 micro
  • β-karotin
    30829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4822 micro
Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2205 mg
  • Nátrium
    3849 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    21052 micro
  • β-karotin
    61658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    9644 micro
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    801 micro
  • β-karotin
    2345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrös oldalát bevagdaljuk. A sót, babérlevelet, rozmaringot, kakukkfüvet és a fokhagyma felét kávédarálóban összeaprítjuk, vagy mozsárban összetörjük. Bedörzsöljük vele a kacsamelleket, egy kisebb edénybe tesszük, és leöntjük a kókuszolajjal. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap forró serpenyőben megpirítjuk a kacsamelleket, először a bőrös oldalán, majd a másikon.
  3. Közben megmossuk, felaprítjuk a zöldségeket, a sárgarépát apróbbra, a cukkinit közepesre, az édesburgonyát nagyobbra, a hagymákat félbe!
  4. Egy tepsibe helyezzük az elősütött kacsamelleket és a zöldségeket, meglocsoljuk a kacsazsírral, a vízzel, megsózzuk, és lefedve az előmelegített sütőbe dugjuk. (Nekem gázsütőm van, 5-ös fokozaton sütöttem.) Amikor már majdnem megsült a zöldség, levesszük a fedelet, és tovább sütjük, míg kész nem lesz.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
patlıcan 3 recept

Nos, íme az első autoimmun protokollba beilleszthető fogásom! Mivel nem szeretem a félig sült húsokat, véresen meg pláne, emellett az elkészítési mód mellett döntöttem. Nyamiii!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!