r
Nosalty Logó

Kacsacomb zsírjában sült krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Kacsacomb zsírjában sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombot bőrénél kicsit beirdaljuk, majd egy-egy csipet sót és sorsot szórunk mindkét oldalára.
  2. Egy jénai tálat kikenünk vékonyan zsírral, beletesszük a combokat. Meglocsoljunk 1 dl rosé borral és annyi vízzel, hogy félig lepje el a combokat. Rátesszük a fedőt.
  3. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a legmagasabb rácsra helyezzük a jénait. 2 órán keresztül semmit sem kell vele csinálni, amíg kisül belőle a zsírja, és elfő a lé.
  4. Ha letelt a két óra, levesszük a fedőt a jénairól. A sütő hőfokát ne változtassuk meg, és ugyanúgy a legmagasabb rácson tartsuk!
  5. Meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és feltesszük bő vízben főni. Éppen csak addig főzzük, amíg puhulni kezd, nagyon figyeljünk oda, hogy ha teljesen megpuhul, akkor sütés közben csak felszívja a zsírt, mint a szivacs, és nem lesz ropogós. Tehát forrás után kb. 10 perc.
  6. Addigra a kacsa bőre gyönyörűen megpirul. Kivesszük a sütőből, félretesszük egy tányérra. Előveszünk egy terebélyes tepsit, amin egyenletesen eloszlatjuk a krumplit, úgy hogy ne érjenek egymáshoz a darabok. Megszórjuk kevés sóval, majd ráöntjük a kacsa zsírját.
  7. A középső rácsra helyezzük, magasabbra vesszük a lángot, és addig sütjük, amíg pirulni kezdenek, kb. 30 perc. Akkor egyenként óvatosan, hogy ne törjenek össze, mindegyiket átfordítjuk a másik oldalunkra, és még további 20 percig sütjük. Amikor kész, papírtörlőre kiszedjük őket.
  • Sütés hőfoka: 70 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 170 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9721
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsacomb zsírjában sült krumplival
Fonott Kalács 77 recept

A kacsasütés nekem sokáig nagy mumusom volt. Egyszer próbálkoztam a combbal, hát szörnyű rágós, ehetetlen lett. Aztán húsvét előtt a hentessel beszélgetni kezdtünk, hogy mit főzzek, és ezt ajánlotta, jól elmagyarázta, hogyan süssem meg, és sikerült. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak idő kell hozzá, egyébként semmit sem kell csinálni vele. Az a legegyszerűbb, ha sütés közben elindítasz egy 2 órás filmet, és akkor tuti nem nézed el az időt. A burgonya, ami a zsírjában sült, életem nagy műve, ennél finomabb steak burgonyát még sosem sikerült készítenem (mellesleg azóta sem sikerült újra). És még másnap újramelegítve is ropogós! Aki még sosem sütött kacsát, annak ajánlom ezt a receptet. Nem lehet elrontani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!