r
Nosalty Logó

Kacsa naranccsal és konyakkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsa naranccsal és konyakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 905 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3624 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 905 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6862.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    4175 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    6161 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 3624 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. A hasába teszünk egy szál friss rozmaringot. Tepsibe helyezzük a kacsát, és melléteszünk egy szál répát. Fóliával lefedjük és 1-1,5 óra alatt megpároljuk. (200 fok, alsó-felső sütés)
  2. A narancs levét összekeverjük az olvasztott vajjal és a konyakkal. Amikor már nagyjából megpuhult a kacsa, akkor ezzel a keverékkel öntsük le. Sütés közben sokszor locsoljuk meg.
  3. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát vegyük le a tetejéről, és sűrű locsolgatás mellett mindkét oldalát süssük szép pirosra.
  4. Burgonyapürével tálalhatjuk, és ekkor a narancsos mártást is kínáljuk mellé.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18098
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó barátnőmtől kaptam egy nagyon klassz napszemüveget, amit egy vacsorával háláltam meg. Mivel szereti a kacsát, ez a recept egy jó választásnak tűnt. Ízlett mindenkinek. Váncsa István Ezeregy receptje alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek