r
Nosalty Logó

Juhtúrós zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Juhtúrós zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6419 micro
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    4106 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12837 micro
Összesen 1170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  4. A petrezselymet finomra vágjuk.
  5. A szalonnát kisütjük, majd megfuttatjuk rajta a reszelt hagymát. Rádobjuk a zöldborsót és puhára pároljuk fedő alatt, kislángon. Ha kell, kevés vizet adunk hozzá (főleg, ha frisen fejtett borsóból készítjük).
  6. A tejszínbe elkeverjük a juhtúrót és ráöntjük a puha borsóra. Ezzel csak összeforraljuk, nem főzzük. A végén belekeverjük a petrezselymet.
  7. Ha kell, utánasózzuk, de nem valószínű, mert a szalonna és a juhtúró sós.
  8. A tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a borsó tetejére téve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós zöldborsó
8zsuzsa8 210 recept

Laktató egytálétel. Az unokáim kissé levesesebbre szeretik, mint én, nekik több tejfölt teszek hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek