r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 773 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    193.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 3093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, de azért szaggatható.
  2. Forrásban lévő vízbe szaggassuk bele, és főzzük puhára, majd szűrővel szedjük ki.
  3. A szalonnát vágjuk fel apróra, és egy lábasban pirítsuk meg.
  4. A galuskára tegyünk egy kicsit a szalonna zsírjából, és keverjük össze.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 36307
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Egy ötlet a gluténérzékenyeknek: kukorica- és rizslisztet fele-fele arányban használva kiváló állagú és ízű sztrapacskát tudunk csinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sztrapacska az egyik kedvenc gyerekkori ételem, amely szlovák eredetű és könnyen elkészíthető. A juhtúrónak igen jellegzetes íze van, természetesen ha nincs juhtúrónk, sima tehéntúróval helyettesíthetjük, tejföllel és finom szalonnapörccel, így is isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek