r
Nosalty Logó

Juhtúrós ratatouille

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Juhtúrós ratatouille
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 742 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9351 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 186 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37403 micro
  • Lut-zea
    8686 micro
Összesen 742 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2173 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt karikákra vágjuk, felezzük a karikákat, egy tálban besózzuk, és állni hagyjuk, míg levet ereszt.
  2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd rászórjuk a felaprított zöldfűszereket, és egy picit megfonnyasztjuk őket.
  3. A fűszeres hagymára öntjük a leöblített padlizsánt, és 1-2 percig magában pirítjuk, majd hozzáöntjük a feldarabolt cukkinit és paradicsomot is.
  4. Pár percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket, aztán hozzáöntjük a paradicsomlevet. Óvatosan sózzuk, a juhtúró elég sós.
  5. Kb. negyed óra alatt kis lángon, időnkét megkeverve készre főzzük a zöldségeket. Szerintem úgy finom, ha még kicsit roppan, nem teljesen puha.
  6. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és kisebb darabokban a raguba olvasztjuk a juhtúrót.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4943
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Itt a ratatouille-szezon. Egyrészt zöldségszezon, másrészt kánikula; az embernek semmi kedve nehezebb ételekhez. Gondolom, nem én vagyok az első a világon, aki juhtúrót kevert a ratatouille-ba, de azért elég büszke vagyok magamra, mert nagyon finom lett.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek