r
Nosalty Logó

Juhtúrós hirtelen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Juhtúrós hirtelen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 543 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.4 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőpapírral feltekert, friss leveles tésztát használunk, amit kigöngyölünk és 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyunk.
  2. A kétféle túrót, a krémsajtot jól összekeverjük. Kicsit megborsozzuk, sózni nem biztos, hogy kell, kóstoljuk meg.
  3. A sajt kétharmadát vékony hasábokra felvágjuk, a maradékot lereszeljük.
  4. A kiterített tésztánelkenjük a túrós keveréket úgy, hogy a széleken 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
  5. A sajthasábokat hosszanti irányba rárendezzük - könnyebb feltekerni, ha nem szeletekre vágtuk és intenzívebb ízű, mintha reszelnénk.
  6. Az egészet beterítjük vékony sonkaszeletekkel (kb. 8 darab kell hozzá).
  7. A tészta keskenyebb oldalán az üresen hagyott széleket behajtjuk majd a hosszabbik oldal felől - a sütőpapír segítségével - szorosra feltekerjük. Eligazítjuk, hogy aszéle alulra kerüljön. (Mint ahogy a bejglit készítjük.)
  8. Az így kapott rudat a felvert tojással alaposan megkenjük, a maradék reszelt sajttal pedig megszórjuk. A sütőpapírral együtttepsibe rakjuk.
  9. Forró sütőben kb.45 perc alatt ropogósra, pirultra sütjük.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk szeletekre, máskülönben kifolyik a töltelék. Eközben kicsit összeesik, ellapulugyan, de továbbra is ropogós marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22999
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Ajánló

Aki nem vezet autót, annak jól esik mellé egy korsó sör. Serdületlen ifjúságnak málnaszörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós hirtelen
koszider 91 recept

A banda kitalálta, hogy menjünk kirándulni Visegrádra. Nincs ugyan a szomszédban (tőlünk 2 óra az út), de már mindenkinek elege volt a télből, a gyerekek meg hagy rohangáljanak és visítozzanak a szabadban. (Így is lett.) De csak délben tudtunk indulni, mert az egyik barátunk állatorvos és még szombat délelőtt is kifordít néhány macskát a bundájából (azaz rendel). Kell tehát valami kiadósabb reggeli - tízórai, hogy estig kibírja a jónép. Ez lett belőle, Lajos Mari után szabadon. Kocsiban ne együk, mert a leveles tészta nagyon szemetel, de várfalon ülve, lábat lógázva, napsütésben fürdőzve, reneszánszban és Dunában gyönyörködve nagyon bejön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek