Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós gombócleves recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 300 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1200 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 74 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Sat, 2012-06-09 22:37

Ez nagyon finom! Bár én feta sajttal készítettem, juhtúró helyett, mert a világnak ezen a részén a jó magyar juhtúró nem könnyen hozzáférhetö termék (=ismeretlen fogalom) :-( És azt hiszem, hogy a Feta sajtnál közelebb nem is kerülök hozzá, úgyhogy ezt már kipróbáltam számtalan receptben juhtúró helyett (én már csináltam Feta sajtos sztrapacskát is...).

Nananyó
Nananyó Mon, 2012-02-06 13:51

Évek óta főzöm ezt a levest, "Erdélyi gombócleves" néven. Vagy a Tv- ben, vagy rádióban hallottam a receptet, nem emlékszem. Picit más,praktikus tanácsként ajánlom, hogy a főzést a gombócok összeállításával ajánlott kezdeni, hogy a gríznek legyen ideje puhulni. Abba is teszek egy pici fokhagymát, és pici kaprot.Majd kevés olajon egy kevés hagymát -én pórét szoktam- megdinsztelni, felengedni vízzel, bele leveskocka v. csírkehúslé. Én lisztet nem teszek bele, a fele juhtúrót tejföllel v.kefírrel/joghurttal, kaporral, pici fokhagymával keverem és habarom a levest. Felforralom, bele a galuskát, vagy apró gombócot, és lassan főzni. A fokhagyma és kapor mennyisége, aránya egyéni ízlés kérdése, de erre is igaz, hogy a kevesebb az több! Szép fehér, régi falusi levesestálban tálalom, tetejére friss kaprot szórok. Próbáljátok ki, jó étvágyat! Nananyó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 18:50

Finom lehet, holnap kipróbálom :)

kalenda
kalenda Fri, 2010-11-12 21:26

Nagyon fincsi leves én a galuskába is szoktam kaprot tenni és a végén egy pici ecet és cukorral ízesítem .:)

300
juhtúró 15 dkg
tejföl 150 g
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
leveskocka 2 db
tojás 1 db
búzadara 2 evőkanál
kapor 0 ízlés szerint
víz 12 dl