r
Nosalty Logó

Juhtúrós gibanica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Juhtúrós gibanica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 490 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3918 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 490 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5090.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 3918 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 242 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy nagy tálban habosra verjük. Hozzáadjuk a tehén- és a juhtúrót, a tejfölt, valamint egy evőkanál olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük az egészet.
  2. Egy közepes méretű tepsit olvasztott vajjal kikenünk. Belefektetünk 5 lap rétestésztát, vajjal megkenve minden réteget.
  3. 10 lapot a tojásos masszába mártunk, majd picit "összegyűrünk" (innen ered az elnevezés), és a lefektetett réteslapokra pakolunk. Ha mind a 10 lappal végeztünk, locsoljunk rá egy keveset a maradék keverékből, de akár egy kevés plusz túróval is megszórhatjuk.
  4. A tetejére fektetünk 5 réteslapot a már ismert módon, vagyis minden réteget vajjal megkenve. 190°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk picit kihűlni, majd szeleteljük és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 8056
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Ajánló

Mivel a túrónak viszonylag semleges íze van, így édesen és sósan egyaránt fogyasztható fogás. Kis porcukorral nagyszerű desszert lehet belőle, ha pedig a sós verzió mellett voksolnánk, egy kis bacon vagy kolbász biztos nem árt meg neki! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb réteskülönlegesség, amire több velünk szomszédos országnak is megvan a maga verziója. Próbáljátok ki a miénket, vagy meséljétek el, nálatok hogyan készül! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek