r
Nosalty Logó

Juhtúrós borjúkötél

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Juhtúrós borjúkötél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7705 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    5685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 3635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A sót a lisztbe keverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet, 2 ek olajat, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kiolajozott tálban, a tetejét olajjal megkenve duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán téglalap alkúra szétlapogatjuk, majd 18-20 hosszúkás darabra vágjuk vagy tépjük.
  4. A darabokat kb. 30-40 cm hosszú rudakká sodorjuk, finoman megkenjük olajjal, majd kettéhajtva kettes fonással megfonjuk.
  5. Egymás mellé tesszük egy tepsibe úgy, hogy az oldalukat olajjal megkenjük.
  6. Hagyjuk kicsit kelni, közben bemelegítjük a sütőt.
  7. Míg a sütő melegszik, a tejfölt összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, a köménnyel és a juhtúróval, majd ezt a masszát a tészta tetejére kenjük.
  8. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 17390
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Kiváló bor-és sörkorcsolya, vagy teával, hideg tejjel kitűnő reggeli, illetve vacsoraétel. A juhtúró, annak aki nem szereti az ízét, kihagyható! Anélkül is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borjúkötéllel Bogi receptjének segítségével ismerkedhettem meg. Örök hála és köszönet neki! Nekem, ahogy megláttam ennek a fantasztikus sós kalácsnak a fotóját, azonnal nagyon megtetszett, mert látszott rajta, hogy csak finom lehet. Mióta először elkészítettem, azóta már sokszor sütöttem a családom kívánságára. Mindannyiunk rajong érte. Itt-ott változtattam rajra (ezért bátorkodom feltenni a saját verziómat), mert én tojást nem teszek a tésztájába, viszont a fokhagymát állandósítottam az öntetében. A juhtúró meg már csak "hab a torta tetején".:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?