r
Nosalty Logó

Jugó krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jugó krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    626.7 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8531.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.4 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3735 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 9288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 363 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. A pudingot a cukorral felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
  4. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 828
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 93784
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek