r
Nosalty Logó

Joszenabe

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Joszenabe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 1830 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 70 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    2663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11548.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    7990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 1830 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Elkészítés

A nabéhoz

  1. A zöldségeket és egyéb hozzávalókat rendezzük az edénybe szépen egymás mellé, fajtánkért kis kupacokban. Az edényünk űrtartalmától függően öntsük fel a fenti (főzőlé) arányú keverékkel úgy, hogy a nagyjából mindent ellepjen a folyadék. Így főzzük 15-20 percig a hozzávalókat fedő alatt, közepes lángon.
  2. A mártogatós szószt szedjük szét mélyebb tálkákba és tálaljuk a ’nabéval’ és párolt rizzsel. A teljes fazéknyi nabét tegyük az étkezőasztalra egy hőálló alátétre helyezve. Ki-ki magának szedjen a nabéból egyszerre 3-4 fajta párolt ételféleséget a szószos tálkákba, így fogyasszuk az ételt. Pálcika használata ajánlott!
  3. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12662
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Főtt rizzsel kell tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nabe egy szezonális, ősszel és télen fogyasztandó, házias jellegű japán ételkategória. A hideg időben nagyon gyakran vacsoráznak együtt ilyesmit a japán családok. Nevét a japán agyagedényről, a nabéról kapta. Ez az étel nem csak a testet, hanem a lelket is melengeti, hiszen közösen, egy tálból csipegetve költik el az étkezést az egy asztalnál ülők. Sokféle nabe létezik, ez az egyik legegyszerűbb. Könnyű, de laktató étel, kalóriaszegény és egészséges. A blogomon olvashatsz róla bővebben.

Hozzávalók

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek