r
Nosalty Logó

Jojó fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Jojó fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 292 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cukor
    624 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 8766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítés: Tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit és az olvasztott zsírt. Összekeverjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Formázás, sütés: Másnap a liszttel, sóval összegyúrjuk, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és világosra sütjük.
  3. Krém készítés: A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliarúd kikapart belsejét a héjával együtt, és a maradék tejet. Felfőzzük, és forralva besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a már előre kikevert porcukros margarint.
  4. Töltés, díszítés: 2-2 korongot 1-1 púpozott evőkanálnyi krémmel összeragasztunk. (Ne sajnáljuk belőle a krémet, mert ettől lesz finom, puha, omlós.) Majd, vízgőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére.
  5. Igazán finom másnap lesz, amikor a tészta megpuhult a krémtől.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 494
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 75552
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fakanál recepttár régi számában akadtam rá Vámosi Gyuláné Jojó fánk receptjére. Kicsit macerásnak tűnt, de belevágtam, kíváncsi voltam a végeredményre. Nem csalódtam benne.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek