r
Nosalty Logó

Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1370 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5481 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    361.2 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 5481 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg eper (idénygyümölcs, vagy fagyasztott gyümölcs)

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. Az alaphoz egy tortaforma karimáját kibéleljük sütőpapírral, és a karimát egy tálra tesszük, amelynek az alját pár csepp olajjal bekentük.
  2. A kekszet, a mogyorót aprítógépben darabossá aprítjuk.
  3. A margarint felolvasztjuk, és a felaprított kekszmorzsához adjuk, összekeverjük, és a tortakarimával körülvett tálba nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
  4. Amíg a vajas alap a hűtőben van, elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint beleöntjük 1 dl vízbe, összekavarjuk, és félretesszük.
  6. Elővesszük a turmixgépet, és beleöntjük a túrót a joghurtot, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot. Simára turmixoljuk.
  7. A zselatint betesszük a mikróba, és felolvasztjuk (0,5 perc). A zselatinhoz adunk 1 ek joghurtos masszát, majd még egyet, és óvatosan a joghurtos masszához adjuk, majd elkeverjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe.
  9. A vajas alapot kivesszük a hűtőből, rálapátoljuk a krémet, a tetejét elegyengetjük.
  10. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  11. Az idénygyümölcsöt a torta tetejére rendezzük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 50646
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Ajánló

A vajas alapnál használhatunk mogyoró helyett mandulát is, illetve a kettő keverékét. Ha fagyasztott gyümölcsöt teszünk a torta tetejére, az kiengedhet, és levet ereszthet a torta tetején, ezért ebben az esetben tálalás előtt közvetlenül tegyük rá a gyümölcsöt. A gyümölcsöt a krémbe is tehetjük, de ha nem szeretnénk, hogy elszínezze a joghurttortát, akkor a vajas alapra halmozzunk egy réteg krémet, majd erre tegyük a fagyasztott gyümölcsöt (vagy idénygyümölcsöt) és erre még egy réteg krémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Maritól származik a recept, kicsit módosítva.

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek