r
Nosalty Logó

Joghurttorta őzgerincben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurttorta őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2898 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint egy nagyobb tálba öntjük, majd összekeverjük.
  2. Egy forró vizes edény fölött melegítjük (kb. 40°C-ig), amíg minden el nem olvad, fel nem oldódik.
  3. Utána hűtjük kb. 20-23°C-ig. (Fontos, hogy ne legyen hideg, ne dermedjen a zselatintól!)
  4. Ehhez hozzáadjuk a tejszín kemény habját,a lecsepegtetettgyümölcskonzerv háromnegyedét és összekeverjük.
  5. Az őzgerincformát vékonyan kivajazzuk, vagy kibéleljük frissen tartó fóliával.
  6. A gyümölcskonzerv negyedét az őzgerincforma aljára borítjuk, majd rá a masszát.
  7. A tetejét beborítjuk babapiskótával, majd 1 éjszakára hűtőben hűlni hagyjuk.
  8. Kiborításkor egy tálcát fektetünk az őzgerinc nyitott felére, majd hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Ezután a gerincet egyszerűen leemeljük a tortáról.
  9. Tálalás előtt különböző gyümölcsökkel (ízlés szerint) díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26328
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a forma előkészítésénél a kivajazást választjuk, előfordulhat, hogy nehézkesen tudjuk belőle kiborítani. Érdemesebb a fóliát választani, viszont ügyeljünk arra, hogy lazán, gyűrődésmentesen terítsük a formába, különben ráncos lesz a torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek