r
Nosalty Logó

Joghurttorta céklával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Joghurttorta céklával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 527 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, apró kockákra vágjuk.
  2. A joghurtot egy lábasba öntjük.
  3. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, a kristálycukrot, és kis lángon meglangyosítjuk.
  4. Elkeverjük benne a zselatint vigyázva, nehogy becsomósodjon.
  5. A tűzről levéve hozzákeverjük a narancsot, majd az előkészített céklareszeléket.
  6. Vizezett formába simítjuk, és 2-3 óra alatt hűtőben megdermesztjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7226
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

A felhasznált anyagmennyiség 1 db fél literes formára elegendő. Muffin formában is lehűthető, nagyon látványos személyre szóló deszertek készíthetők  belőle narancs mártással nyakon öntve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurttorta céklával
Olaszné Anci 191 recept

A  fejembe vettem, hogy megpróbálom a céklát megkedveltetni magammal, és azt hiszem jó úton haladok errefelé. Mivel a cékla sok vitamint pl: A, B1, B2 és C vitamint, ásványi anyagok közül pedig: Folsavat, Foszfort, Nátriumot, Káliumot valamint  Magnéziumot  is tartalmaz, fontos része lehet az étkezésünknek. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet Sav-Bázis egyensúlyát. A rómaiak lázcsillapításra is használták. Népi hagyományok szerint: Nagy Károly annyira bízott a gyógyhatásában, hogy rendeletben szabályozta a termesztését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek