r
Nosalty Logó

Joghurtos - sajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos - sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A kenéshez

Összesen 745 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A kenéshez

Összesen 4465 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A kenéshez

Összesen 317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 745 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9295.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    5375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 4465 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A joghurtot meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és az élesztős joghurttal közepes állagú tésztát gyúrunk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra sodorjuk. A lágy vajat (meg is olvaszthatjuk) kikeverjük a liszttel, és ezzel a keverékkel egyenletesen megkenjük a tésztát. A vajas rétegre reszelt sajtot szórunk, és meghajtogatjuk a tésztát.
  4. 15 perces kelesztésekkel még háromszor hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 26871
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Kiváló sör- és borkorcsolya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű pogácsa.

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek