r
Nosalty Logó

Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4923.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Torta

Karamellkrém

Elkészítés

Torta

  1. A zabkekszet aprítógépben aprózzuk, és az olvasztott vajjal masszává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába (24-26 cm) gyömiszkéljük, jól lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőbe tesszük 10 percre. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kivesszük, ha kész, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. Közben - a tojásokon kívül - robotgép segítségével mindent összekeverünk, és ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként adjuk a masszához a tojásokat, jól elkeverjük. Az elkészült krémet a kekszalapra öntjük, majd 150 °C-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vizet önteni, és akkor biztos lesz a siker, tuti nem fog megrepedni a sajttorta teteje. Még nem próbáltam anélkül, lehet, hogy anélkül sem repedne meg.
  4. Végül ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük. Egy éjszaka jól jön neki a hűtőben. Másnap megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére.
  5. A cukrot a méz társaságában alacsony hőmérsékleten barnára karamellizáljuk (ha nem teszünk hozzá mézet, akkor keményebb állagú karamellréteget kapunk, de én szeretem, ha egy picit folyós marad, mert akkor felvágás után lefolyik a torta szélén, és olyan, mintha akkor öntöttem volna le szósszal), majd a vajat, a sót és a tejszínt hozzáadjuk.
  6. Összerottyantjuk, és mehet a hideg torta tetejére, majd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje. Díszítsük oreo keksszel vagy egyéb ehető dekorral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2462
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt itthon 500 g mascarponekrémem, de volt joghurtom és kefirem. :-) Továbbá nem volt itthon vaníliás cukrom, de volt vaníliás pudingom. Szóval alkottam, és nem bántam meg, isteni finom lett, és még a zsírtartalmat is csökkentettem, egészségesebbé tettem a sajttortát. Sőt mi több, a zabkeksz is cukormentes volt.

Hozzávalók

Torta

Karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?