r
Nosalty Logó

Joghurtos meggyfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos meggyfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2910 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magozott meggyet a cukorral kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  2. A tojások sárgáját a tejszínnel vízgőz felett krémmé főzzük.
  3. Amikor kihűlt a meggy, botmixerrel turmixoljuk össze úgy, hogy nagyobb meggydarabok maradjanak benne.
  4. A turmixolt meggyet a krémmel és a joghurttal jól összekeverjük, egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
  5. 40-60 percenként kb. négyszer átkeverjük.
  6. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a két tojás habbá vert fehérjét.
  7. 5-6 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt.
  • Receptkönyvben: 561
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 54003
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saját készítésű fagylaltok sorát idén a joghurtos meggyfagylalttal kezdtem. Továbbra is sokkal-sokkal jobban ízlenek a házi fagylaltok, különösen a gyümölcsből készültek. Tejszínből és tojássárgájából általában főzök  egy alapkrémet, hogy jobb legyen a fagylalt állaga, mert fagylaltkészítő gép nélkül készítem. A legtöbb fagylalt viszonylag gyorsan elkészíthető, a hűtési időt nem számítva. A gép nélküli készítés esetén annyi dolgunk van még a fagylalttal, hogy hűtés közben 40-60 percenként 3-4 alkalommal átkeverjük és fogyasztás előtt picit fel kell engedni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!