r
Nosalty Logó

Joghurtos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Joghurtos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3939 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 493 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14183.2 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1944 mg
  • Foszfor
    5165 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    164 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2185 micro
Összesen 3939 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy nagy tálban elkeverjük a búzakorpával és a sóval. A közepére mélyedést készítünk.
  2. Ebbe tesszük a cukrot és a szárított élesztőt és 1 bögre langyos vízzel kovászt készítünk. Betakarjuk a liszttel és egy órát érni hagyjuk.
  3. Ezután beletesszük a szobahőmérsékletű joghurtot, és ha szükséges kevés langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarva, egyenletesen meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Óvatosan átgyúrjuk a tésztát, és két részre osztjuk. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük a két veknit, és a tetejét haránt irányban bevagdossuk. A formában hagyjuk még egy fél órát kelni.
  5. A sütőt begyújtjuk, és a rács alá egy tepsiben vizet teszünk -az így képződő gőz megakadályozza, hogy gyorsan megkeményedjen a kenyér kérge.
  6. Először magas hőmérsékleten (kb. 200 C) 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a lángot és kb. még 35-40 percig sütjük a kenyeret.
  7. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, konyhai papírtörlőt teszünk a tetejére, az megakadályozza, hogy megégjen a kenyér.
  8. A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megszegnénk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23113
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos kenyér
ze(n)derta 188 recept

Szívet melengető foglalatosság ilyenkor télen kenyeret sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek