r
Nosalty Logó

Joghurtos gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vanília aromával habosra verjük.
  3. A tojásos masszát a fehérjehabra öntjük, a lisztet és a sütőport rászitáljuk és lyukas fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Amint elkészült (tűpróbával ellenőrizzük), a sütőpapírt leszedjük róla, és a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A krém elkészítése: a gyümölcsjoghurtot, a gyümölcspürét, a mézet, a cukrot és a citromhéjat alaposan összekeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverjük.
  8. Ha lapzselatint használunk, hidegvízbe áztatjuk pár percre, ha "megkocsonyásodott" kinyomkodjuk, és 1 dl forró (de nem forrásban lévő) vízben feloldjuk, és ha kissé elhűlt a krémünkhöz vegyítjük.
  9. A krémet a tortaformában hagyott piskótára öntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  10. Ha a krém megszilárdult, tetszés szerinti formát teszünk ki a gyümölcsökből, elkészítjük a tortazselatint, és a tetejére öntjük, majd újabb 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. Késsel a torta szélét óvatosan végigvágjuk, és a tortaforma szélét leemeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17842
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Egy nehezebb főétel után igen frissítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, szerepel-e már az oldalon ez a torta recept így, én mindig is így készítetettem. Nagyon szeretem, mert egy könnyű habos desszert. Én általában málnával és erdei gyümölcsökkel szoktam elkészíteni, de mindenki kedve szerint tud válogatni az idénygyümölcsökből. A gyümölcshöz megfelelő joghurtot válasszunk. Én azért használok lapzselatint, mert kényelmesebb az elkészítése, gyorsabban feloldódik (és nincs olyan kellemetlen szaga, mint a sima étkezési zselatinnak). Ha nincs időnk megvárni a 3 órás hűtést, akkor fél óra alatt a fagyasztóban ugyanazt a hatást érhetjük el.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?