r
Nosalty Logó

Joghurtos Graham-kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Joghurtos Graham-kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt és a mézet, majd mindezt a sóval elkevert Graham-liszthez öntjük, és fakanállal vagy géppel alaposan összekeverjük. Ezt a híg masszát fél óráig letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
  2. Ezután a kenyérlisztet és a joghurtot is hozzáadagoljuk, és könnyű tésztává dagasztjuk. Fél óráig megint kelni hagyjuk.
  3. Ekkor lazán átgyúrjuk, és kiolajozott/ zsírozott formába rakjuk, ahol ismét pihentetjük fél órát.
  4. Majd tetejét bevagdossuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  5. A formából kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8259
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi sztori, csak úgy saját tapasztalataim és próbálkozásaim alapján nekem így vált be legjobban a Graham-lisztes kenyér. Így elkészítve nem lesz sűrű, hanem könnyű és rugalmas állagú, alázatos kenyér válik belőle, ami nálam azt jelenti, hogy nem akar hivalkodni, hanem korrekt, egyszerű, természetes ízével prímán kiegészíti bármilyen ételünket. A kenyérnek végül is ez az eredeti feladata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek