r
Nosalty Logó

Joghurtos-fokhagymás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos-fokhagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 2316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    10168 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21957 micro
Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6034.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2314 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1258 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    20336 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43915 micro
Összesen 2316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2422 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A spenóthoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A joghurtot elkeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A zsemlemorzsát elkeverjük az apróra tört kukoricapehellyel. A filéket először a joghurtban, majd a morzsás keverékben forgatjuk meg.
  3. Egyenletesen körbespricceljük olajjal, és 220 fokos sütőben 40 percig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.)
  4. A spenótot megpucoljuk, megmossuk, megszárítjuk, hozzáadunk 3 evőkanál olajat, 3 gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben pár perc alatt megfonnyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5422
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Zanyukám hétvégi mamalátogatásról jött haza, amikor közölte, hogy van egy meglepetése, és csillogó szemekkel mutatta a receptet, amit egy mamámnál talált ezer éves újságból tépett ki. Jó gyerek módjára vigyorogtam, mint a tejbetök, mert a Zanyukám már megint telibe talált. Spenót, joghurt, csirkemell. Yes, yes, yes.

Hozzávalók

A húshoz

A spenóthoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek