r
Nosalty Logó

Joghurtos-epres sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Joghurtos-epres sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, tisztítjuk, majd a nagyságuktól függően, ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot is.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a joghurttal, olajjal, vaníliás cukorral, sütőporral és a citromlével, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. Rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkavarjuk.
  5. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30x20 cm-es tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta az epret, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 39351
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, pihe-puha tésztájú gyümölcsös sütemény. Az epret, mielőtt a tésztára helyeznénk, forgassuk, meg kevés lisztben, így nem fognak a tészta aljára süllyedni. Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva… Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek