r
Nosalty Logó

Joghurtos-diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos-diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    537.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    274 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a joghurtot és az olajat, s kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, s a kis cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát és a fahéjat, s forró tejjel vagy vízzel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint elkeverjük, hogy jól kenhető legyen.
  5. A cipókból egyszerre kettőt kinyújtunk kb. egyforma méretűre. Az egyik lapot megkenjük a margarin 1/4 részével, ráhelyezzük a másik lapot, finoman összenyomkodjuk, majd egy kicsit még nyújtunk rajta.
  6. Egy derelyemetszővel 8 cikkre vágjuk. A vastagabb végére tesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5124
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

Mákkal, almával és gesztenyével is nagyon finom... Ebből az adagból 32 nagy kiflit kapunk, aki szeret vele sokáig babrálni, 16 részre is vághatja a lapokat...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az anyukám kefíres kiflijének továbbfejlesztése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?