r
Nosalty Logó

Joghurtos csirkeleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 488 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1947 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 51 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3654 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 488 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    2323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3076.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    14618 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5593 micro
Összesen 1947 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk.
  2. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk,felkockázzuk).
  3. Egy fazékban olajat hevítünk, rárakjuk a húst, és kevergetve kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a felaprított zöldet, és tovább kevergetjüknéhány percig.
  4. Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük, de közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
  5. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy kevés lével, a kész leveshez adjuk, kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, kevés citromlével pikánssá tesszük.
  6. Közben elkészítjük a grízgombócot, a hozzávalókat kikeverjük, kb. 15 percig pihentetjük.
  7. Vizes kézzel kisebb gombócokat rakunk forrásba lévő vízbe, és megfőzzük (kb. 20-30 perc). Akkor jó, ha a félbevágott gombóc közepe is átfőtt. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10029
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos csirkeleves
Katharosz 498 recept

Finom, ízletes, könnyű leves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek