r
Nosalty Logó

Jetty-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rusvai Katalin
Jetty-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 1388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 8326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 434 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    487.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5431.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    876 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 8326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 434 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, meg a tojásokkal, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben egyenletesen szétkenjük, majd aranysárgára sütjük.
  3. Ha kihűlt, egyharmadából hosszúkás téglalapot vágunk (a tortaalapot), a többit összemorzsoljuk. (Hagyjunk benne nagyobb, akár 2-3 centis darabokat is!)
  4. A diót zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad.
  5. A maradék porcukrot habosra keverjük a maradék margarinnal, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Végül beleforgatjuk a rumot, a meggyet, a kakaóport és az összemorzsolt tésztát is.
  6. Az egyben hagyott tésztalapot megkenjük vékonyan a lekvárral, majd a tölteléket félkör alakú halomban rányomkodjuk. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét.
  7. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és ezzel a mázzal vonjuk be a süteményt (a végére is kenjük ki). A tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, csak másnap tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 22933
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

Aki szereti, az extra csokis-meggyes-rumos bombákat, na, azoknak való ez a sütemény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jetty-torta
Rusvai Katalin 5 recept

Az örök klasszikus nálunk. Szinte minden ünnepnapon ez kerül az asztalra. Szerintem a világ egyik legfinomabb sütije. Rendkívül laktató, sokáig eláll. Jobb, ha a fogyasztás előtt 1-2 nappal készítjük el, mert úgy még finomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek