r
Nosalty Logó

Japán sajttorta - castella torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditsindania
Japán sajttorta - castella torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Torta

Gyümölcsszósz

Összesen 297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Torta

Gyümölcsszósz

Összesen 2960 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Torta

Gyümölcsszósz

Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 2960 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Torta

Gyümölcsszósz

Elkészítés

Torta

  1. Egy hőállótálban, forrásban levő víz felett olvasszuk fel a vajat, a krémsajtot és a tejet. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet, a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a tojássárgákat. Keverjük csomómentesre.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval keményre.
  3. 1/3 habot keverjünk hozzá a tésztához az edény faláról körkörös mozdulatokkal óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ha eldolgoztuk, hozzáadhatjuk a 2/3 habot.
  4. Kapcsos tortaformát alufóliával alulról becsomagoljuk, hogy sütéskor nehogy belemenjen a víz. Öntsük bele a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ha lehet, a papír legyen pár centivel magasabb a forma falánál.
  5. Párszor ejtsük le az asztalra, hogy a levegőt kiengedje.
  6. Helyezzük egy magasabb falú tepsibe a tortaformát, és a már előmelegített sütőbe helyezzük be, majd öntsünk forró vizet alá.
  7. Süssük 20 percig 160 fokon, majd kb. 60-80 percet 140 C-on. Mikor aranybarna a teteje, vegyük ki a vízből, de még tegyük vissza a sütőbe, résnyire hagyjuk az ajtaját nyitva, kb. 30 percig.
  8. Vegyük ki a formából egy tálra. Szórjunk porcukrot a tetejére.
  9. Szeleteljük!

Gyümölcsszósz

  1. Főzzük 5-10 percig a málnát és az áfonyát külön fele-fele cukorral és egy kevés vízzel.
  2. Szitán szűrjük le egy kisebb edénybe.
  3. Ízlés szerint csurgathatunk a tortaszeletekre.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9831
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 03.

Ajánló

Óvatosan fordítsuk meg, mikor ki akarjuk venni a formából. Nagyon törékeny a teteje. Ezért is kell hagyni a sütőben hűlni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán sajttorta - castella torta
Juditsindania 6 recept

Nagyon könnyű a tésztája és nem túl édes. Bármilyen alkalomra elkészíthető.

Hozzávalók

Torta

Gyümölcsszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek