r
Nosalty Logó

Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2316 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 2365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt vékony szeletekre, a cukkinit, paprikát és halat falat méretűre vágjuk, a halat bepácolhatjuk egy kis időre szójaszószba.
  2. Közvetlenül sütés előtt a lisztet összekeverjük a jéghideg vízzel (így marad ropogós a tempura), sűrű, palacsintatésztaszerű legyen. Szükség szerint lisztet vagy vizet is keverhetünk utólag hozzá, jól keverjük el, hogy ne legyen csomós. Ezután a zöldségeket és halfalatokat is megforgatjuk ebben a tésztában.
  3. Közben az olajat 170 fokra felmelegítjük, és gyorsan átsütjük a tésztába mártogatott zöldség és halszeleteket. Ha kicsit aranybarna színt kapott, akkor már kész is van.
  4. Konyhai törlőpapírra szedjük ki, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla.
  5. Tengeri sót keverjünk össze egy kis reszelt citromhéjjal, majd közvetlen evés előtt sózzuk meg a kisült tempura falatokat, vagy akár finoman a sóba mártogatva is fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16810
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Ajánló

Egy szelet lime vagy citrom különleges ízvilágot ad a tempurának, mielőtt nekifogunk, facsarjuk rá egy keveset. Kívül ropog, belül lágy, a zöldségek és halfalatok is friss alapanyagokból készüljenek, így lesz tökéletes. Tetszés szerint bármilyen zöldséget elkészíthetünk ilyen módon, még a friss retek levelét is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok
Nihonka 340 recept

Egy jellegzetes japán étel, ami nem más, mint frissen sütött hal és zöldség, ami kívül ropog, belül lágy, friss és zamatos. Egyszerű és gyors vendégváró falatok is lehetnek belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek