r
Nosalty Logó

Japán bundázott csirke burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Japán bundázott csirke burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 3207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6043.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 3207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét kis darabokra vágjuk, majd a szójaszósszal, szakéval, fokhagymával és a cukorral együtt tálba tesszük.
  2. Összeforgatjuk, majd legalább 30 percet pácoljuk.
  3. Wokban 3 cm olajat hevítünk.
  4. Összekeverjük a két féle lisztet, megforgatjuk benne a csirkét, és négy perc alatt készre sütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
  6. A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük, majd alaposan átforgatjuk a burgonyával.
  7. Friss salátával, esetleg dippel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13966
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Friss salátalevelekkel tálalhatjuk. A dipek is illenek hozzá. Ehhez egyenlő arányban keverjünk el szójaszószt chiliszósszal, vagy szintén szójaszószt rizsecettel. Így még keletiesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán bundázott csirke burgonyával
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A receptet a MOST TE FŐZZ! című könyvben találtam. Azonnal a család kedvence lett. A burgonya már az én találmányom. Mondanom sem kell, hogy ez a legjobb köret hozzá. Amikor az olajba rakjuk a csirkét némi liszt elkeveredik az olajjal. Ez nekünk csak jó, szóval nem kell félni tőle.

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek